galerija
galerija
vsebina

 LIKOVNA TERAPIJA

 
Ugotovila sem, da lahko z barvo in obliko povem stvari, za katere ne najdem besed. Georgia O'Keeffe

Študije dokazujejo, da nam umetnost pomaga pri psihofizičnem zdravju, tudi če nismo vrhunski umetniki.
Nismo vsi umetniki. Vendar znamo vsi slikati, oblikovati, risati, skicirati ali uporabljati kakšno drugo obliko ustvarjanja na različnih stopnjah. Nekateri so naravno bolj nadarjeni od drugih, toda to sploh ni pomembno. Če uživamo v ustvarjanju, potem ustvarjajmo! Ni treba od tega živeti, in čeprav nismo prepričani, da nam bo naše ustvarjanje ugajalo, se vseeno lotimo tega izziva! Obstaja velika možnost, da nam bo všeč, obenem pa bo ustvarjalno delo ugodno vplivalo na naše psihično zdravje.

Raziskave kažejo, da imata glasba in umetnost pozitiven učinek tudi na naše fizično počutje. Ustvarjanje pomaga k boljšemu počutju po težkih operacijah, zmanjšuje negativna in dviguje pozitivna čustva.

Umetnost pomaga k boljšemu počutju s spodbujanjem koncentracije, izboljšane samopodobe in vključevanja v socialno mrežo. Dokazano zmanjšuje stres, ne glede na ustvarjalčev talent ali izkušnje.

Vsak je lahko kreativen in se lahko izraža na vizualen način, če ima podporo v strokovnem okolju.

Torej, sploh ni pomembo , ali ste po naravni danosti bolj ali manj nadarjeni. Ustvarjajte umetnost za zabavo in zadovoljstvo in ob tem sprejemajte vse pozitivne učinke, ki vam jih ustvarjanje ponuja!


Cena: 85,00 € na mesec
 
 
Vse navedene cene v ceniku in na spletni strani vsebujejo dajatve oz. davke.